Het gezelligste plekje van Friesland!

Recreatieparken en campings zijn open onder voorwaarden

Geplaatst: 04-06-2020

Recreatiebedrijven en campings zijn open voor gasten die een huisje, chalet of stacaravan hebben met eigen sanitaire voorzieningen. Als maar voldaan kan worden aan de veiligheidsvoorwaarden van de rijksoverheid zoals de 1,5 meter afstand. Eigenaren moeten hier maatregelen voor treffen. Landelijk is het advies 'vermijd drukte'.

De gemeentelijke camping in Lemmer is sinds 1 april open, maar de toiletgebouwen, receptie en kantine blijven dicht. Ook is er voorlopig geen animatie.

Sanitaire voorzieningen

Landelijk is de richtlijn dat toiletgebouwen tot 1 juli gesloten blijven. In de noodverordening hebben de voorzitters van de drie Veiligheidsregio's van Noord Nederland vastgesteld dat gemeenschappelijke toilet- was en douchevoorzieningen op campings, recreatieparken, kampeerterreinen, in jachthavens, bij stranden en natuurgebieden tot 1 juli gesloten blijven. Dit verbod geldt niet voor openbare toiletvoorzieningen voor dagrecreatie, als deze zijn afgescheiden van de was- en douchevoorzieningen.

Campers met eigen voorzieningen

Het is mogelijk om met een camper - met eigen voorzieningen - in Fryslân te reizen. Toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens zijn tot 1 juli gesloten; zie de uitzondering op dit verbod hierboven. Het bijvullen van water en het legen van een chemisch toilet is op campings toegestaan als dit aan de buitenkant van het gebouw mogelijk is. Houd hierbij 1,5 meter afstand van elkaar. Ook op de camperplaats geldt de richtlijn: houd 1,5 meter afstand en vermijd groepsvorming.

De algemene richtlijn blijft: vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.